24. 11. 2015Z vsako minuto več časa & Noč kratkih filmov

Z vsako minuto več časa

Projekcija video del
Ponedeljek, 21. 12. 2015
Ob 18. uri v Projektni sobi SCCA, Metelkova 6, Ljubljana
Ob 23. uri v Slovenski kinoteki, Miklošičeva cesta 28, Ljubljana

Na zimski solsticij, na najdaljšo noč v letu, se SCCA-Ljubljana z izborom video del iz arhiva Postaja DIVA pridružuje pobudi, ki podpira in promovira kratke filme. Ob tej priložnosti se bo v Slovenski kinoteki na Noč kratkih filmov v več programskih sklopih do poznih ur zavrtelo vrtoglavo število filmov kratkega formata.

Izbor del s Postaje DIVA, ki ga je pripravil Miha Kelemina, nosi naslov Z vsako minuto več časa, video dela 17 avtoric in avtorjev pa prikazujejo raznoliko rabo video jezika in so krajšega formata. Video program je dolg približno uro, dolžina del pa se z vsakim naslednjim videom daljša, vse do 9 minut.

21. decembra torej vabljeni v Projektno sobo SCCA, kjer se bo program zavrtel ob 18. uri, potem pa se bomo skupaj podali v Slovensko kinoteko in ga tam ob programu kratkih filmov ob 23. uri pogledali še na velikem platnu. Program bo na sporedu tudi v Kinu Udarnik v Mariboru. Vstop na projekcije na Noč kratkih filmov je prost, pred predstavo pa si je potrebno zagotoviti brezplačno vstopnico.

Vabljeni, da na Noč kratkih filmov “pridobite tudi nekaj časa”!

VEČ: www.scca-ljubljana.si/arhiv/news_15_55.htm